Suomen Olutmestari -kilpailussa tyyli, tieto ja taito punnitaan.

Sinustako Suomen Olutmestari 2018?

Sinebrychoffin Suomen Olutmestari -kilpailu järjestetään jo kymmenennen kerran. Kisaan voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet oluttarjoilun ammattilaiset kaikista suomalaisista ravintoloista. Nettikilpailu aukeaa tällä sivulla toukokuussa 2017. Karsintakierroksien jälkeen kisa huipentuu 13.10.2017 Helsingissä järjestettäviin finaaliin.

Palkinnot

Suomen Olutmestari 2018 saa palkinnoksi suunnitella yhdessä Sinebrychoffin panimon kanssa oman oluensa. Suomen Olutmestarin lisäksi valitaan kaksi Olutkisälliä, jotka palkitaan tuotepalkinnoin.

Suomen Olutmestari 2017

Helsinkiläinen Miika Korpela Kampin Teerenpeli-ravintolasta on Suomen Olutmestari 2017. Olutkisälleiksi valittiin Jussi Leveelahti (Ravintola Oficina, Helsinki) ja Joni Ahola (Ravintola O´Hara’s, Tampere).


Miika Korpela on
Suomen Olutmestari 2017

Miika Korpela on Suomen Olutmestari 2017. Hän työskentelee Helsingin Kampin Teerenpeli-ravintolassa. Olutkisälleiksi valittiin Joni Ahola (Ravintola O´Hara’s, Tampere) ja Jussi Leveelahti (Ravintola Oficina, Helsinki). Suomen Olutmestari -kilpailu järjestettiin 2016 jo yhdeksännen kerran. Suomen suurimman oluttarjoilukilpailun finaalissa kilpaili yhdeksän loppukilpailuun tiensä taitanutta oluen tarjoilun, tyylin ja tietämyksen ammattilaista.

Uusi Suomen olutmestari Miika Korpela on 36-vuotias baarimestari Helsingistä. Miika oli mukana finaalissa kolmannen kerran.

”Mahtavat fiilikset! Päivällä karsintavaihe ei mennyt ihan putkeen, ja olin jo varma etten pääse finaaliin, mutta kokosin itseni ja annoin parhaani. Kilpakumppanit olivat kovia ja alamme todellisia ammattilaisia. Yhteishenki oli kova ja henki hyvä – tällä kertaa onnistuin parhaiten. Haluan kannustaa kaikkia ravintola-alan ammattilaisia osallistumaan kilpailuun, tämä on ainutlaatuinen kokemus. Suomalainen olutkulttuuri on lähellä sydäntäni, työskentelen ravintolassa, jossa on oma panimonsa ja hieno nähdä, että kuluttajien tietoisuus oluesta kasvaa koko ajan. Mitä se mahtaakaan olla viiden vuoden päästä!”, Miika sanoo heti kisan jälkeen.

Voittaja pääsee viidennen kerran kilpailun historiassa luomaan oman, aivan uuden oluen yhdessä Sinebrychoffin panimomestarin Heikki Vuokon kanssa. Suomen Olutmestarin olut tulee myyntiin nyt ensimmäistä kertaa pullossa syksyllä 2017. Aiemmat Suomen Olutmestari –oluet on nautittu kesähanoista, nyt voittajan on mahdollista kehittää muitakin kuin kesäisiä makuja. Aiempien Suomen Olutmestarien oluet IPA 777, Olutmestarin Vehnä, Olutmestarin Bärliineri ja Olutmestarin Pils ovat olleet oluen ystävien mieleen ja tekijöidensä näköisiä herkkuja.

Finaalin tuomaristossa olivat olutsommelier, olutkirjailija ja toimittaja Maria Markus, Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen, kokki, Bocuse D´or -edustaja 2015-17 Eero Vottonen, näyttelijä Mari Perankoski, ja panimomestari Sinebrychoff, Tapio Kangas-Heiska. Teknisinä tuomareina toimivat Sinebrychoffin olutasiantuntija Anikó Lehtinen ja Suomen Olutmestari 2016 Antti Peltonen.

Finaali

Finaali järjestetään aina suomalaisen oluen päivän tietämillä - 13.10.1819 Nikolai Sinebrychoff sai keisarilliselta uudisrakennuskomitealta luvan perustaa panimon Helsinkiin. Perinteet velvoittavat yhä, ja mikä parempi tapa kunnioittaa olutta kuin tarjoilla se mahdollisimman hyvin ja kunkin oluen tai oluttyypin omaan tapaan. Tänä vuonna finaali pidetään suomalaisen oluen päivänä 13.10.2017.

Kilpailutuotteita ovat suomalainen lager KOFF, irlantilainen stout Guinness, Sinebrychoff Porter, pintahiivaolut Hoegaarden ja saison-olut Brooklyn Sorachi Ace.

Kuvia edellisiltä vuosilta ›

Suomen Olutmestarit

Miika Korplea

Teerenpeli, Kamppi Helsinki

2017

Antti Peltonen

Oliver’s Corner, Rovaniemi

2016

Jani Suomalainen

Staffpoint Oy, Helsinki

2015

Juha Sorsa

Gastropub Tuulensuu, Tampere

2014

Mirva Kylmäkorpi

HOK-Elanto, Helsinki

2013

Joonas Koivisto

GastroPub Nordic, Tampere

2012

Jani Mikkonen

GastroPub Tuulensuu, Tampere

2011

Vesa Salminen

Pikkulintu, Helsinki

2010

Mika Aho

Plevna, Tampere

2009